Особливості кардіоiнтервалограми у представників поведінкових патернів А та Б в умовах функціональних проб - Конарева, І. М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Досліджено індивідуальні показники варіабельності серцевого ритму у 83 осіб із поведінковими патернами А та Б, діагностованих згідно з опиту- вальником Дженкінса. Відповідно даним аналізу кардіоiнтервалограм, особи з поведінкою типу А відрізняються відносно посиленим тонусом симпатичного відділу автономної нервової системи та меншою абсо- лютною сумарною потужністю спектра варіацій серцевого ритму у всіх пробах. Представники типу поведінки Б демонстрували в середньому більший приріст симпатоадреналової реактивності в ортостатичній та коректурній пробах.