Індивідуальна психологія А.Адлера в психокорекційній роботі зі студентами - Осика, О. В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто основні положення кон- цепції та базисні терміни: суб’єктивне сприйняття дійсності, цілісність і доцільність, комплекс неповноцінності і компенсація, індивідуаль- ність, телеологія вимислу, соціальне особистісне почуття, соціально- орієнтована поведінка. Визначено мету корекції, яка має когнітивний аспект, партнерську позицію психолога, активність, відповідальність студента в психокорекційному процесі. Розкрито техніку психокорек- ційної роботи, яку охоплюють такі процедури: встановлення добрих від- носин, аналіз і проробка особистісної позиції студента, підбадьорення, заохочення, розвиток саморозуміння, допомога в переорієнтації. Наве- дено вправи реорієнтаційного тренінгу.