Аксіологія соціальної роботи: теоретичний аспект - Палюх, Марек (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Досліджено, що в житті сучасного суспільства соціальні працівники ви- конують багато важливих функцій і мають значний вплив на діяльність локальних організацій та навколишнє середовище. Проаналізовано, що завдяки своєму авторитету вони можуть стати тими людьми, яких варто наслідувати, вони виконують функції реалізаторів соціальних заходів. У статті представлено вибрані питання теоретичного характе- ру щодо аксіології соціальної роботи. Автор стверджує, що аксіологія соціальної роботи – це важливий елемент процесу навчання майбутніх соціальних працівників. А розуміння цінностей та вміння втілювати їх у повсякденній діяльності буде тим етапом, що сприятиме зміні у пове- дінці суб’єкта. Автором статті доведено, що етичні та моральні аспекти соціальної роботи є основними правилами, яких повинен дотримува- тись кожен соціальний працівник.