Особливості етнічної ідентичності та акультураційних стратегій у контексті міжкультурних взаємодій - Смокова, Л.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У цій статті представленo кількісні та якісні дослідження і теоретичні положення, що стосують- ся взаємозв’язку між акультурацією та ідентичністю. Мета цього дослідження полягає у вивченні і поясненні визначальної ролі етнічної та національної ідентичності в процесі акультурації українських та росій- ських іммігрантів у Німеччині, і звідси – міжкультурної взаємодії . Результати показали, що іммігранти, які більше ідентифікували себе з домінуючим суспільством, віддавали значну перевагу стратегії ін- теграції. Іммігранти, які мали високу ступінь етнічної ідентифікації, не віддавали перевагу ні інтеграції, ні маргіналізації, ані асиміляції. Силь- не відчуття приналежності до етнічної групи сприяє сегрегаційному ви- бору в іммігрантів.