Вікова динаміка національної саморефлексії особистості в юності - Співак, Л.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано основні особливості сучасно- го стану проблеми розвитку національної самосвідомості особистості юнацького віку та визначено найбільш перспективні напрями її по- дальшої розробки. Доведено, що значущою умовою конструктивного вивчення окресленої проблеми є дослідження такого психологічного механізму розвитку національної самосвідомості особистості періоду юності як національна саморефлексія. Запропоновано й обґрунтовано опитувальник для вивчення національної саморефлексії особистості юнацького віку. Презентовано нові експериментальні та емпіричні ма- теріали, які розкривають вікову динаміку національної саморефлексії особистості в юності.