Особливості встановлення психологічного контакту з підлітками співробітниками кримінальної міліції у справах дітей - Устинова, Н.В.; Устинов, Д.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена теоретичним та практичним аспектам проблеми використання психологічних знань співробітниками кримі- нальної міліції у справах дітей при попередженні, розкритті та розслідуванні злочинів за участю неповнолітніх. Розглянуто питання психо- логічних особливостей неповнолітніх, причини їх девіантної поведінки. Досліджуються питання психологічної характеристики особи неповно- літнього, проблеми встановлення співробітниками кримінальної міліції у справах дітей ефективного психологічного контакту з неповнолітні- ми, види психологічного впливу, використання низки психологічних інструментів при проведенні профілактичних, оперативних, слідчих дій за участю неповнолітніх.