Особливості вольової організації особистості студентів - Шамлян, К.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті наведено результати емпіричного дослідження, метою якого було проаналізувати структуру вольової організації особистості як цілісної системної індивідуально-психологічної характеристики, її зв’язків з цінностями студентів, виділення особливостей вольової ор- ганізації особистості студентів. Досліджено взаємозв’язки між рівнем вольового розвитку студентів і їхніми оцінками моральних, вольових та інших якостей людини. Виявлено статеві відмінності у структурі вольо- вої організації особистості. Виділено три групи досліджуваних, які від- різняються за структурою вольової особистісної організації.