Феномен групового міфа малої групи як колективного суб’єкта - Яроцька, А.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті здійснено теоретичний аналіз джерел, присвячених проблемі колективного суб’єкта, ідентичності групи та групового міфа як одного з багатьох феноменів функціонування групового несвідомого колективного суб’єкта. Мала група як колективний суб’єкт розгляда- ється у рамках системного, суб’єктного та психодинамічного підходів в психології. Визначено основні функції групового міфа у контексті функціонування малої групи як системи, що здатна до самозбережен- ня та саморегуляції. Перспективи подальшого дослідження у цій галузі дозволять пояснити роль групового міфа у різноманітті проявів несві- домих процесів самоорганізації і саморозвитку малої групи як колек- тивного суб’єкта.