Духовність та відповідальність як екзистенціали людського буття - Алексєєва, Т.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Статтю присвячено дослідженню психологічних осо- бливостей екзистенціалів як духовно-практичних феноменів, що харак- теризують емоційно-психологічні переживання особистості та є резуль- татом її вільного вибору. Висвітлено особливості кризи основних буттєвих і ціннісних пара- метрів людського існування. Наведено основні наукові напрями дослі- дження проблеми духовності. Окрему увагу у статті присвячено співвідношенню духовності та відповідальності як провідних елементів професійної придатності май- бутнього фахівця. Підкреслено важливість розвитку відповідальності в студентський період життя людини, коли в ході особистісного і професійного станов- лення йде усвідомлення й інтерпретація життєвого досвіду, відбуваєть- ся набуття професійних навичок.