Філософсько-психологічні засади навчання студентів розумінню текстової інформації на заняттях з іноземної мови - Коваль, І.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті аналізується сутність процесу розуміння текстової інформації на занят- тях з іноземної мови. Наголошується, що існуючі способи або підходи до вивчення розуміння пов’язані з філософією та логікою. Досліджуються особливості процесу розуміння студентами текстової інформації, яка пропонується іноземною мовою, базуючись на філософсько-психологіч- них засадах, що детермінують перебіг даного процесу під час навчання у вищому навчальному закладі. В статті розкрито специфіку обґрунту- вання розуміння як предмета вивчення філософії та логіки, психологіч- ну характеристику процесу розуміння та виокремлено особливості орга- нізації навчання студентів на заняттях іноземної мови.