Проблема смисложиттєвих орієнтацій в українській та зарубіжній психології - Гріньова, О.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті досліджується проблема смисложиттєвих орієнтацій осо- бистості. Проаналізовано теоретичні підходи вчених до даної проблеми у контексті більш широкого поняття – смислу життя особистості. Ви- світлено погляди українських і зарубіжних вчених на зміст, структуру, чинники смисложиттєвих орієнтацій. Виявлено, що у роботах психоло- гів значна увага приділяється вивченню даного феномена в сензитив- ному періоді – юнацькому віці. Проаналізовано дослідження проблеми взаємозв’язку смисложиттєвих орієнтацій юнаків з іншими феномена- ми особистісного розвитку. Розглянуто дослідження смисложиттєвих орієнтацій як детермінанти професійного зростання юнаків.