Теоретичні аспекти особливостей розвитку особистості та поведінки молодших підлітків із затримкою психічного розвитку - Калініна, Т.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена теоретичному вивченню особливостей особис- тості і поведінки підлітків із затримкою психічного розвитку. Розгля- нуто порівняльний аналіз розвитку особистості молодших підлітків з нормальним психічним розвитком і молодших підлітків із затримкою психічного розвитку. Проаналізовано індивідуально-вікові особливості молодших підлітків із затримкою психічного розвитку, які розгляда- ються в спеціальній психології в останні роки. Визначено характерні особливості особистості молодшого підліткового віку і необхідність про- ведення спеціальної, цілеспрямованої роботи по підготовці дітей із за- тримкою психічного розвитку до переходу в середні класи.