Атрибуція справедливих і несправедливих вчинків у педагогічній взаємодії викладачів і студентів - Клочек, Л.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлене дослідження природи інтерпретації справедли- вих і несправедливих вчинків у педагогічній взаємодії, їх вплив на атри- буцію особистісних рис суб’єктів взаємодії. Проаналізовано різноманітні підходи до визначення атрибуції у міжособистісній взаємодії. Відмічено, що педагогічна взаємодія і атрибуція ситуацій, що в ній виникають, мають соціальну природу. Розглянуто, як відбувається інтерпретація студентом справедливих і несправедливих вчинків викладача у педагогічній взаємо- дії. Зроблено висновок, що під час аналізу вчинків та характеристик ви- кладачів вони дають суб’єктивну оцінку на власну користь.