Деякі аспекти вивчення проблеми толерантності, етнічної толерантності у психології - Лендел, М.І.; Щербан, Т.Д. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається поняття толерантності через призму інтер- претацій різних напрямів. Виокремлено суть різних концептуальних підходів щодо вивчення толерантності, а саме: аксіологічного, ідеаль- но-типологічного, конфліктологічного, онтолого-історичного, екзис- тенційно-гуманістичного та інших. Також у структурі феномена толе- рантності виділено два компоненти – сенсуальний та диспозиційний. Розглянуто п’ять рівнів етнічної толерантності. На підставі теоретично- го узагальнення зазначено основні напрями дослідження етнічної толе- рантності.