Инновационные направления повышения профессиональной мобильности студентов – будущих учителей-логопедов в структуре Казанского (Приволжского) федерального университета - Нигматуллина, И.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Аналіз підготовки вчителів-логопедів у країнах Європи показав, що відповідна система у Росії, зокрема в Казанському (Приволзькому) федеральному університеті розвивається у відповідності з інноваційни- ми напрямками, зосереджуючись на впровадженні моделі безперервної освіти і зберігаючи при цьому, згідно з Маастріхтським договором, не- залежність своєї освітньої системи, яка відзначається глибокими націо- нальними традиціями та розвивається під впливом таких чинників, як місцеві та галузеві особливості та залучення соціальних партнерів.