Соціально-економічні та психологічні ознаки підприємництва - Яновська, С.Г. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано соціально-економічні та психологічні ха- рактеристики підприємництва. Визначено підприємництво та підпри- ємницьку діяльність, відмежовано її від суміжних видів діяльності. Подано матеріали вітчизняних та зарубіжних досліджень підприємни- цтва. Узагальнено різні варіанти визначення підприємництва та виді- лено наступні основні характеристики, що приписуються підприємни- цтву: інновативність, автономність, ризик і контроль. Подано декілька підходів до класифікації підприємницьких новацій. Показано відмін- ності між поняттями «інвентор», «капіталіст», «менеджер» та «підпри- ємець», проаналізовано характеристики контролю та ризику підприєм- ницької діяльності.