Новий метод оцінки особистісного зростання - Андрєєв, О.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Обґрунтовано необхідність створення опитувальника, призначеного для дослідження особистісного зростання за допомогою оцінки сукупнос- ті його характеристик. Пропонований опитувальник дозволяє оцінити основні характеристики особистісного зростання: виділити набір характе- ристик, які можна використовувати в якості критеріїв особистісного зрос- тання: усвідомленість, адаптація, самореалізація, трансценденція, дбай- ливість і екологічність, увага, сензитивність, прийняття, адекватність, здатність до саморозвитку, внутрішній локус контролю; довільна саморе- гуляція, стійкість до стресів, креативність, відкрите емоційне самовира- ження, зсув домінуючих потреб від дефіцітарних до буттєвих, інтуїція.