Психотерапевтическая реконструкция «Я» непсихотических личностных расстройств - Максименко, К.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена аналізові проблематики терапевтичної рекон- струкції «Я» в клініці непсихотичних особистісних розладів, які викли- каються станами стресу, особливостями системи відносин, конфліктни- ми ситуаціями і т.д. Аналізуються особистісні особливості пацієнта, які впливають на специфіку переживання психічної травми,розглядаються механізми психотерапевтичних інтервенцій і моделі особистісних змін. У статті вводиться розрізнення понять «фактори» і «механізми» лікувальної дії психотерапії.