Уявлення майбутніх співробітників органів внутрішніх справ про професійну діяльність працівників міліції у світлі теорії мотивації трудової діяльності К. Альдерфера - Малкова, Т.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено результати опосередкованого вивчення мотивації професійної діяльності працівників міліції на основі аналізу сприйняття та оцінення особливостей цієї діяльності майбутніми міліціонерами (курсантами-випускниками) в контексті теорії мотивації та стимулювання трудової діяльності К Альдерфера. У результаті дослідження встановлено, що задоволення потреб соціальних (R) можливе за рахунок підвищення статусу професії міліціонера у суспільстві, зміцнення авторитету міліції, укріплення поваги до роботи міліції з боку держави, а також визріла необхідність більш тісної взаємодії підрозділів ОВС і вишів системи Міністерства внутрішніх справ.