Метод Фельденкрайза в психотерапії та розвитку особистості - Тохтамиш, О.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проведено аналіз і виокремлено основні теоретико-методо- логічні та прикладні аспекти тілесно-орієнтованого методу М. Фельден- крайза, досліджено його характеристики й можливості застосування в профілактиці, реабілітації й особистісному розвитку людини. Встанов- лено, що застосування методу М. Фельденкрайза привносить адаптив- ний, профілактичний, терапевтичний, реабілітаційний та удосконалю- ючий ефект як у професійну діяльність, так і у приватну сферу буття людини та може розглядатися як один з провідних методів покращення якості її життя.