Сучасні підходи до оцінювання ефективності тренінгу - Федорчук, В.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається проблема різних підходів щодо визначення показників (критеріїв) ефективності проведеного тренінгу у професій- ній підготовці в сучасній освіті. На основі аналізу наявних підходів і власного досвіду виокремлено комплексний підхід до визначення ефек- тивності тренінгу. Ефективність його визначається трьома основними чинниками: емоційним – кількість переживань (позитивних і негатив- них), когнітивним – залишкові знання, навички і уміння, конотатив- ним – поведінка в посттренінговий період.