Особливості формування Я-концепції осіб з фізичними вадами в контексті соціально-психологічної адаптації - Аршава, І.Ф.; Корнієнко, В.В.; Єрошкіна, Т.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто особливості формування Я – концепції та вио- кремлено загальні психологічні характеристики осіб з фізичними вада- ми в контексті соціально-психологічної адаптації. Визначено, що само- свідомість і самооцінка є факторами, які регулюють ставлення суб’єкта до об’єктивної дійсності. Результати проведених досліджень підтвер- джують необхідність включення до загальнометодичних програм реабі- літації даного контингенту осіб засобів соціально-психологічної реабі- літації та корекції, які сприятимуть гармонізації особистості юнаків з фізичними вадами.