Образ світу старшокласників із аддиктивною поведінкою - Бушай, І.М.; Гудима, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена аналізу образу світу старшокласників із по- ширеними серед сучасних учнів аддикціями типу тютюнокуріння та комп’ютерної залежності. Визначено якісні характеристики образу сві- ту юнаків та дівчат, що характерні для цього контингенту учнів стар- ших класів. Описано рекомендації психопрофілактики аддиктивної поведінки в умовах сучасної школи. Доведено, що психологічна про- філактика і корекція аддиктивної поведінки старшокласників типу нікотинової та комп’ютерної залежності повинна бути спрямована на формування цілісного, реалістичного, емоційно-позитивного образів реального й ідеального світу.