Сумісна діяльність у процесі оволодіння іноземною мовою - Коваль, І.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті аналізується проблема сумісної діяльності в процесі оволо- діння іноземною мовою. Обговорюються деякі психологічні особливості сумісної діяльності, які необхідно враховувати в практиці організації навчання іноземної мови. Коли йдеться про сумісну діяльність, слід, перш за все, враховувати його основні аспекти: 1) взаємодія «учитель- учень»; 2) взаємодія «учень-учень»; 3) загальногрупова взаємодія учнів у навчальному колективі; 4) взаємодія «учитель – учительський колек- тив» у системі міжпредметних зв’язків. Навчання спілкування являє собою тісну міжособистісну взаємодію.