Теоретичні аспекти особистісно- превентивного розвитку молоді - Коротков, П.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано поняття «особистісного розвитку молоді» та проведений теоретичний аналіз стану цієї проблеми. Запропонова- но визначення особистісно-превентивного розвитку. Встановлено, що важливою складовою процесу особистісного розвитку молодої людини в сучасному суспільстві є особистісно-превентивний розвиток як скла- дова процесу особистісного розвитку щодо попередження, запобігання, усунення деструктивних факторів у поведінці особистості, гармонізація відносин у соціумі, розвиток у дітей та молоді вольових якостей, що за- безпечують стійкість до можливих відхилень у поведінці в соціальному середовищі.