Особливості психології обходження з хворими медичного персоналу - Михальська, Ю.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті досліджуються основні особливості психології обходження з хворими медичного персоналу. Важливу роль при обходженні з хво- рим має взаємодія між медичним персоналом та пацієнтом. Однією із найважливіших ланок лікувального процесу є допомога хворому, яка надається медичною сестрою. Особистість медсестри, стиль її поведін- ки може як позитивно, так і негативно впливати на хворих. У центрі практичної діяльності медичної сестри, яка працює з хворими, є їх пси- хологічні проблеми, пов’язані із захворюваннями. Важливим моментом для виникнення позитивних психологічних відносин і довіри між ме- дичними працівниками й хворими є кваліфікація і досвід лікаря та мед- сестри. При обходженні з хворими варто пам’ятати, що хвороба впливає не лише на органи людини, але також на особистість хворого.