Можливості і закономірності психологічної профілактики та корекції агресивної поведінки неповнолітніх - Мойсеєва, О.Є. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті висвітлено закономірності психологічної профілактики агресивної поведінки неповнолітніх. Розглянуто основні напрями і принципи психокорекційної роботи. Проаналізовано специфіку фор- мування у неповнолітніх конструктивних поведінкових реакцій у про- блемних ситуаціях та усвідомлення власного емоційного світу, а також почуттів інших людей; розвитку емпатії. Запропоновано програму ко- рекції агресивної поведінки неповнолітніх.