Психологічна готовність студентів до визначення власної життєвої позиції - Помиткіна, Л.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито зміст понять «психологічна готовность» та «життєва позиція особистості»; виокремлено ціннісно-мотиваційний, інформаційно-пізнавальний, цілеутворювальний та операціональний компоненти готовності; подані результати емпіричного дослідження психологічної готовності студентів до визначення власної життєвої позиції. Встановлено, що процес формування життєвої позиції особистості студентської молоді, який ще триває у цьому віці, повинен спрямовуватися психолого-педагогічним колективом ВНЗ у конструктивне русло.