Особливості структури програми розвитку психомоторики суб’єкта для діяльності в екстремальних умовах - Сімко, Р.Т. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті визначаються етапи розвитку психомоторики суб’єктів екстремальних типів діяльності, а також розглянуто їх зміст, спрямова- ний на відповідне насичення живих рухів думкою. Перший етап спрямований на збагачення образів дій, що викону- ються в екстремальних умовах, другий – на осягнення інтелектом меха- нізмів керування діями, третій – на переведення нових знань у процес виконання дій, четвертий – на розвиток спроможності диференціювати рухи, п’ятий – на виконання дій в умовах дефіциту часу, шостий – на виконання дій в умовах змагань, сьомий – на виконання дій в умовах перешкод, створюваних іншими людьми.