Розвиток образу «Я» особистості через активізацію інтелектуальних дій - Щербак, Т.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена психологічним особливостям розвитку образу «Я», що активізуються завдяки інтелектуальним діям особистості. Ви- світлено вплив інтелектуальних дій на всі структурні компоненти обра- зу «Я». Виявлено взаємозв’язок та взаємозалежність між особливостя- ми розвитку образу «Я» і репрезентативним інтелектом, як елементами в структурі особистості. Встановлено особливості розвитку образу «Я» через активізовані інтелектуальні дії асиміляції та акомодації. Подано та обґрунтовано авторську розвиваючу програму «Розвиток образу «Я» через інтелектуальні дії».