Генеза новоутворення професійної взаємодії в підготовці студента–психолога до співпраці з учителем - Гапоненко, Л.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито послідовність новоутворення рефлексивного спілкування професійної взаємодії психолога з учителем у процесі підготовки студентапсихолога. Автор пропонує суб’єктнорефлексивну модель формування системи знань, вмінь і методик організації сумісної діяльності психолога з учителем, яка була апробована під час вирішення авторських навчальних задач. У загальному виді задачі відтворюють культурноетичний, дієвоформуючий та когнітивносистемний принципи моделювання професійної взаємодії психолога з учителем.