Імідж як компонент психологічної культури майбутнього педагога - Шишова, І.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто різні підходи до визначення понять “культура”, “психологічна культура”, “психологічна культура майбутнього педагога”. Системне уявлення про особистість складається з перцептивних, когнітивних та мотиваційнооцінних компонентів. Цілісність іміджу залежить від внутрішньої психологічної узгодженості трьох соціально психологічних компонентів – емоційноповедінкових реакцій, інди відуальнохарактерологічних проявів особистості та її ділових якостей. Автор акцентує увагу на формуванні іміджу як компонента психологічної культури майбутнього педагога.