Детермінанти становлення випереджальної стратегії поведінки особистості - Бохонкова, Ю.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено теоретичне дослідження проблеми вивчення випереджальної стратегії поведінки особистості. Виокремлено складові випереджальної стратегії поведінки особистості в ситуації життєвих змін Розглянуто основні підходи до досліджуваної проблеми як соціально! психологічного феномена, уточнено розуміння індивідуальних стратегій поведінки та психологічної компетентності особистості. Представлено основні групи законів, які необхідно враховувати при формуванні випереджальної стратегії поведінки особистості. Джерел – 6.