Методика дослідження професійно значущих характеристик особистісної зрілості майбутніх психологів - Дідик, Н.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті обґрунтовано методику дослідження професійно значущих характеристик особистісної зрілості майбутніх психологів. Доведено актуальність цієї проблеми для успішного професійного становлення майбутнього спеціаліста. Проаналізовано критерії, показники і рівні розвитку професійно значущих характеристик особистісної зрілості майбутніх психологів. Описано методи їх діагностики (опитувальники, автонаратив, анкетування, методики ранжування), подано авторські методики та їх обчислення з допомогою методів математичної статистики. Розкрито особливості опрацювання та інтерпретації результатів дослідження.