Когнітивна складова соціального інтелекту - Левус, Н.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто основні підходи до поняття соціального інтелекту. Проведено теоретичну розвідку щодо його структури та окремих складових. Особливу увагу звернено на когнітивні елементи здібностей, що стосуються соціального інтелекту. Емпірично підтверджено, що вміння синтезувати інформацію, охоплювати широке коло стимулів, що надходять із соціального оточення, а також здатність переносити отриманий досвід на нові ситуації соціальної взаємодії супроводжують високий рівень розвитку соціального інтелекту.