Роль християнської церкви у формуванні особистості: психологічний ракурс - Матласевич, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Аналізуючи дослідження класичних та сучасних вітчизняних вчених, автор піднімає питання розвитку та формування особистості, досліджує роль християнської церкви у цьому процесі з погляду психології. Великою небезпекою для розвитку сучасної науки є те, що вона розділяє людину на дві сфери: соціальну та духовну. Церква інтегрує ці сфери і цим самим сприяє формуванню здорової, цілісної, повноцінної особистості. Необхідною умовою реалізації християнською церквою цієї задачі є її повернення до внутрішнього, особистісного світу людини.