Становлення гендерної ідентичності особистості - Боровцова, М.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Статтю присвячено проблемі становлення гендерної ідентичності як процесу появи і смислового збагачення індивідуальної ідентичності особистості відносно гендеру в онтогенезі. Автор здійснює спробу відтворення ходу гендерного розвитку особистості, спираючись на теоретико!емпіричні досягнення глибинної та генетичної теорії. У статті обґрунтовано тезу, що певні періоди гендерного розвитку особистості є сенситивними для появи нових аспектів гендеру і гендерної ідентичності особистості.