Психологічні шляхи формування самоставлення в контексті психологічної адаптації особистості - Вільдгрубе, С.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті подається теоретичний аналіз наукової літератури з проблеми самоставлення. Приділена увага психологічним факторам формування самоставлення у підлітковому віці. Психологічна адаптація розглядається як внутрішня динамічна структура, яка інтегрує окремі сторони особистості, пов’язані з когнітивним та емоційним компонентами “образу"Я”.