Життєвий вибір як творче самоздійснення особистості - Гуляс, І.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Статтю присвячено дослідженню проблем життєвого вибору як творчого самоздійснення особистості. Акцентовано увагу на тому, що аналіз життєвого шляху людини як послідовності життєвих подій, її виборів і рішень даватиме повне уявлення про спрямованість вну$ трішнього світу особистості, еволюцію її ціннісних орієнтацій. Зазначено, що життєвий вибір є механізмом кардинальної трансформації життєвих смислів, джерелом особистісних трансформацій, процесом розгортання життєвих задумів та структурування відповідно до них власних перспектив.