Особистісна зрілість як чинник формування психологічної культури майбутнього фахівця - Долинська, Л.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена актуальній проблемі практичної психології – формуванню психологічної культури майбутнього фахівця – педагога. Відстежується позитивний зв’язок між рівнем сформованості психо# логічної культури студентів та їх особистісною зрілістю (зокрема, з такими її компонентами: рівень домагань, самоставлення, Я#концепція, емпатія, почуття громадянського обов’язку, патріотизм). Обґрун# товується можливість підвищення психологічної культури студентів через розвиток особистісної зрілості активними соціально#психо# логічними методами навчання.