Теоретичний аналіз перфекціонізму як психологічного феномена - Завада, Т.Ю. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто та проаналізовано сучасний стан проблеми перфекціонізму в психологічній науці. Описано різні підходи щодо визначення дефініції “перфекціонізм”, а також представлено теоретичний аналіз сутнісних характеристик поняття. Розглянуто чинники, що сприяють виникненню та розвитку перфекціонізму (зокрема, фактори сімейного виховання), подано перелік розробленого психодіагностичного інструментарію вивчення даної проблеми. Стаття базується на дослідженнях як вітчизняних, такі зарубіжних науковців.