Процесуально–змістові аспекти Я–концепції особистості - Каламаж, Р.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті висвітлюється процесуальний аспект дослідження самосвідомості особистості, який, насамперед, передбачає вивчення психічних процесів, механізмів і закономірностей формування уявлень суб’єкта про себе. Аналізуються соціально!перцептивні механізми формування самосвідомості, а також механізми соціалізації особистості, в результаті дії яких формуються змістові компоненти та структура Я! концепції. Окрема увага приділяється дії означених механізмів у сфері професіоналізації майбутніх фахівців.