Психологічні аспекти відношення жінок до самотності та її вплив на особистість - Кандиба, М.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті висвітлено проблему впливу відношення до самотності на особистість жінки. Систематизовані теоретичні уявлення про самотність і розроблена модель жіночої самотності, що включає сукупність причин, форм, видів, типів переживання самотності, реактивні стани, і стратегії її подолання. Розроблено типологію суб’єктивного сприйняття самотності жінками, яка включає “негативно$пасивний”, “негативно$активний”, “позитивно$пасивний” і “позитивно$активний” типи, підставами типології суб’єктивного самотності стали особливості сприйняття самотності (позитивне, негативне), що визначають індивідуальну схильність жінок до тієї чи іншої поведінкової реакції (активної, пасивної).