Психологічні особливості копінг– стратегій старшокласників з різним рівнем оптимізму - Кліманська, М.Б. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено результати емпіричного дослідження особливостей копінгстратегій старшокласників з різним рівнем оптимізму. Встановлено схильність до застосування активних та прямих копінгстратегій особами з високим рівнем диспозиційного оптимізму й непрямих і просоціальних – з низьким. Емпірично обґрунтовано класифікацію досліджуваних залежно від міри прояву позитивних та негативних очікувань. Виявлено особливості копінгстратегій та стилів гумору представників різних типів.