Специфіка емпатії осіб похилого віку з різним рівнем освіти, умовами проживання та зайнятістю - Коваленко, О.Г. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті аналізуються особливості емпатії осіб похилого віку. Виявлено, що особи похилого віку мають занижений рівень емпатії. У способах відображення іншої людини найвагомішим є емоційний. Найважливішою умовою розвитку їхньої емпатії є установки. Особи похилого віку, які проживають самотньо, мають вищій рівень емпатії, ніж ті, що проживають з родиною. Рівень освіти майже не впливає на прояв емпатії у похилому віці. Ті, хто не працює у цьому віці, мають вищій загальний рівень емпатії, ніж ті, хто працює.