Пізнавальна активність та її розвиток у процесі навчання - Кордунова, Н.О.; Денисюк, А.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано теоретичні підходи та результати екс периментального дослідження пізнавальної активності, а також її розвиток у процесі навчання. Показано, що розвиток пізнавальної активності у процесі навчання суттєво змінює уявлення вчителів про вікові можливості засвоєння знань і закономірності психічного розвитку школярів. Доведено, що учні молодших класів при правильній організації процесу навчання можуть досягти рівня теоретичних узагальнень.