Професійно орієнтована установка як чинник соціалізації особистості підлітка - Кулик, Н.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Статтю присвячено пошуку психологічних факторів та механізмів полегшення процесу соціалізації підлітка, враховуючи вікові особливості та потреби, ситуацію переживання підліткової кризи. На основі аналізу наукових досліджень пропонується розглядати професійно орієнтовану установку як один з чинників соціалізації підлітка.