Феномен перфекціонізму: теоретичний аналіз проблем і тенденцій дослідження - Лазько, А.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті головну увагу присвячено огляду зарубіжних та вітчизняних теоретичних та емпіричних досліджень природи перфекціонізму. Зроблено спробу проаналізувати витоки перфекціонізму, висвітлити різні підходи до його визначення, структури, типів та форм. Зосереджено увагу на сучасному стані розробленості зазначеної проблеми. Автор дотри& мується тенденції розглядати перфекціонізм як складний багатомірний особистісний конструкт, який інтерпретується як прагнення до досконалості (встановлення особистістю високих особистісних стандартів у різних сферах життєдіяльності) та включає низку когнітивних й інтерперсональних параметрів.