Дослідження особливостей психологічної готовності студентів до викладацької діяльності - Лапченко, І.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкривається зміст психологічної готовності до ви кладацької діяльності як складного інтегрального утворення особистості. На основі теоретикоемпіричного дослідження показано, що психологічна готовність до викладацької діяльності містить в собі відповідну мотивацію, спрямованість особистості, достатній рівень розвитку комунікативних та організаторських здібностей, нервовопсихічну стійкість, сформовані адаптаційні здібності. Виокремлено та описано рівні психологічної готовності до викладацької діяльності: високий, середній, низький.