До проблеми становлення професіоналізму та саморозвитку особистості майбутніх фахівців соціономічних професій - Онуфрієва, Л.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Автор статті досліджує проблему становлення професіоналізму та саморозвитку особистості майбутніх фахівців соціономічних професій та стверджує, що основою професійного становлення особистості майбутніх фахівців соціономічних професій і професіонала загалом є саморозвиток, що приводить до вищої форми життєдіяльності особистості – творчої самореалізації. Головною умовою успішності процесу професійної підготовки є психологічна готовність майбутніх фахівців до професійного навчання з метою успішного засвоєння навчального матеріалу та для творчої самореалізації суб’єкта учіння засобами професійної діяльності.